torsdag 29 mars 2012

Gudmors chef

När jag började min anställning hade vi Chef 1, ingen tyckte det var en bra lösning. Chef 1 blev sjuk, sjukskriven och vi fick en tf Chef 2 - ingen tyckte Chef 2 var bra för det fanns ingen beslutsrätt där och människan var för flat.
Chef 1 kom tillbaka efter ett år, säger upp säg och vi fick internrekryterad Chef 3. Chef 3 hade också ansvar för annan avdelning i företaget, och hade egentligen inget intresse i oss. Vi var språngbrädan. Chef 3 såg mer till andras intressen än våra. Chef 3 sa upp sig och hastigt togs det in en konsult som blev vår Chef 4.
Chef 4 visade sig vara en städgubbe och till företagets stora förskräckelse omtyckt i gruppen. Städning försiggicks i hela företaget och inte bara i vår grupp. Allt det gruppen sagt i alla år lyfts fram som resultatsgivande lösningar och inarbetas. Konsulten vänder på stenar och pekar på enskilda i ledningsgruppen. Ledningsgruppen får stora skälvan och sparkar Chef 4 och plockar in Chef 2 som ny chef.
Problemet är att Chef 2 den här gången inte är lagligen förankrad hos facket, företaget måste gå ut och ta tillbaka beslutet och således har vi idag ingen Chef...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar